Bebeğinizin Banyosu : Adım Adım Banyo

Yazar: Unknown Tarih: 02:56 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

Bebeğinizin Banyo Keyfi:

Bebeğinize düzenli olarak banyo yaptırmak, hem onun hassas cildinin temizliği için önemlidir, hem de bebeğinizle beraber geçireceğiniz keyifli bir zamandır. Dokunuşunuz ona güven verir ve ılık suda oynamak onu çok mutlu eder. Suya damlatacağınız az miktarda banyo yağı ise, bebeğinizin cildini nemli tutar. Ayrıca küçük bir gemi ya da ördek gibi bir oyuncak, banyoya eğlence katar.
Banyonun keyfini çıkartmak için hem bebeğiniz hem de siz, rahat olmalısınız. Şimdi baştan sona keyifli bir banyo için aklımızda tutmamız gereken ipuçlarına göz atalım.
Dikkat Edin!
  • Oda sıcaklığını 22- 24 derecede koruyun.
  • Banyodan sonra bebeğinizi sarmak için yumuşak ve ılık bir hvlu hazırlayın.
  • Bebeğinizin banyosunu, 36 - 37 derecede, yarıya kadar doldurun.
  • Bebeğinizi her zaman bir elinizle destekleyin.
  • Banyo sırasında bebeğinizi asla yalnız bırakmayın.
Adım Adım Banyo
1. Vücudun destekli olarak yıkanması: İki elinizle bebeği ters çevirin. Sırtını ve poposunu yıkamak için sol kolunuzla bebeğinizin karnını destekleyin ve elinizle baldırını tutun.
 Bebeğinizin Banyosu


2. Bebeğinizin hassas saçları: Bebeğinizin doğumundan sonraki birkaç gün saçını herhangi bir şampuan olmadan sadece suyla yıkayın. Daha sonra hassas gözlerine uygun bir şampuan kullanabilirsiniz.

 Bebeğinizin Banyosu

3. Banyo keyfinin sona ermesi: Bir elinizle bebeğinizin sırtını ve kolunu destekleyin. Diğer elinizle de poposundan tutarak size doğru çevirin. Şimdi bebeğinizi hazırlamış olduğunuz havluya sarabilirsiniz.

 Bebeğinizin Banyosu

0 yorum: