Balkabaklı Yulaflı Kurabiye

Yazar: Unknown Tarih: 04:36 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap



Ekim ayıyla birlikte tezgahlarda yerini alan balkabağının şimdi tam mevsimi. Potasyum, magnezyum, demir ve çinko açısından son derece zengin, sağlıklı, besleyici ve bir o kadar da lezzetli bir sebze olan balkabağı ile hayal gücünüz yettiğince yaratıcılığınızı konuşturabilmeniz, ortaya çıkan tatlarla damaklarınızı şenlendirebilmeniz mümkün. İşte benim de, balkabağının ve yulafın bütün iyiliğini birleştiren, hayatımızdaki küçük insanların afiyetle yiyeceği bir tarifim var.
Malzemeler
215 gram balkabağı püresi
250 gram organik tam buğday unu
225 gram organik tereyağı
180 gram yulaf ezmesi
100 gram esmer şeker
100 ml organik keçiboynuzu pekmezi
100 gram turnayemişi (cranberry) kurusu -yabanmersini, goji yemişi ya da üzüm de olabilir-
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı deniz tuzu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 organik yumurta
Hazırlanışı
Fırınınızı 175 dereceye getirip ısıtın. Büyük bir kabın içinde un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı, şeker ve pekmezi kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın. İçine balkabağı püresi ve yumurtayı da ekleyip karıştırın. Bu karışımın içine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyerek tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra yulaf ezmesini ekleyin. En son olarak kuru meyveyi de karışıma katın. Fırın tepsisinin içine yağlı fırın kağıdı serdikten sonra bir yemek kaşığı ile ölçerek aldığınız karışıma kurabiye şekli vererek tepsiye dizin. Yaklaşık 36 kurabiyeniz olacak. Kurabiyeler hafifçe kahverengileşene kadar, yaklaşık 14-15 dakika, fırında pişirin. Fırından ilk çıktıklarında yumuşak olan kurabiyeler soğudukça sertleşip servise hazır hale gelecektir.

0 yorum: